Companiile imobiliare îndeamnă moldovenii reveniți de peste hotare să analizeze piața imobiliară. Acest lucru poate fi făcut și de acasă. Asta pentru că tot mai multe companii din acest sector oferă prezentări video ale imobilelor din portofoliu în regim online. În același timp, administratorii companiilor își doresc anumite instrumente oferite de către stat, pentru a putea fi depășită situația actuală.

„Noi credem că dacă vor fi lansate anumite instrumente de către stat, piața imobiliarelor va putea fi ținută într-un regim normal. Pe lângă asta vedem că tot mai mulți moldoveni se reîntorc acasă. Apropo sunt niște cifre care ne încurajează. Astfel va fi asigurată creșterea cererii și nu va exista temei ca prețurile să scadă. Este greu de spus cu exactitate ce va fi și cum va fi dacă nu știm cât va dura perioada de carantină. Acum așteptăm să trecem de această perioadă, dar ca să trecem mai repede, trebuie să respectăm cu strictețe acele recomandări sanitare ale autorităților”, a declarat Andrian Toderașcu, directorul Protect Imobil.

Toderașcu susține că în această situație, mai multe companii imobiliare au venit cu diferite măsuri pentru cei care stau acasă.

„Acum este cel mai potrivit moment, fiind acasă, de analizat piața imobiliară. Cetățenii pot să verifice site-urile companiilor imobiliare. Atât noi cât și alți colegi ne-am conformat repede situației și am venit în întâmpinarea clienților, pentru a nu-i scoate din casă, le facem prezentările video, în regim online”, a adăugat directorul Protect Imobil.

În același timp Toderașcu se adresează moldovenilor veniți din diasporă, menționând că imobilele pot aduce un confort financiar și sunt cele mai sigure investiții.

„În 2019 s-au majorat vânzările cu 40% față de 2018. Ceea ce demonstrează că investițiile în imobiliare sunt mai sigure decât alt tip de investiții iar această tendință ar putea fi păstrată. Este convenabil să cumperi un apartament după care să-l dai în chirie. Acest lucru funcționează în orice perioadă, chiar și cele mai complicate. Chiria întotdeauna a fost solicitată”, a precizat directorul Protect Imobil.