Programul Prima Casă devine tot mai popular

Programul Prima Casă devine tot mai popular

  May 29, 2018


Programul „Prima Casă” devine tot mai popular. Dovadă e şi faptul că, de la lansarea proiectului, numărul persoanelor care se adresează la agenţiile imobiliare a crescut cu 20 la sută. Mai multe companii din domeniu au angajaţi specializaţi doar în oferte din cadrul programului.

„Buna ziua. Am venit cu o întrebare al Dumneavoastră. Mă interesează un apartament cu o cameră. -La ce preţ? -Până la 33-35 de mii -Etajele care doriţi? -Etajul 4-5”.

Aceasta femeie vrea să afle ce oferte au agenţiile imobiliare în cadrul programului „Prima Casă”. Ea spune că este interesată de un apartament într-o zonă liniştită. Reprezentanţii companiilor spun că sunt gata să le ofere clienţilor locuinţe bune la preţuri avantajoase.

„Solicitări sunt foarte multe. Zilnic am solictări de la câteva zeci de persoane, cineva îmi scrie pe Facebook, cineva mă contactează la telefon. Practic fiecare al doilea client doreşte să procure prin acest program. Prima rata tinerii participanţi trebuie să aibă de la două până la cinci mii de euro”, a declarat agentul imobiliar, Pavel Bortă.

De exemplu, un apartament de 50 de metri pătraţi, parţial mobilat, dintr-un bloc nou, costă 40 de mii de euro. Cei cu venituri mai modeste pot opta pentru imobile în case mai vechi.

„Dacă o familie are un buget destul de mic şi are doi copii, spre exemplu, ei bineînţeles se axează pe un apartament de pe piaţă secundară cu reparaţie. Toate familiile care stau în chirie îşi pot permite să cumpere apartament prin aceasta metodă”, a afirmat directorul unei companii imobiliare, Alexandru Lifanov.

„Avem peste 20 de proiecte la care noi lucrăm, toţi cu solicitare de a procura apartamente prin programul „Prima Casă”. Acum mulţi dintre clienţii noştri au înţeles că a lua un credit la bancă este mult mai convenabil, decât a plăti chiriilie”, a spus directorul unei companii imobiliare, Ilie Sopivnic.

Potrivit Uniunii Agenţiilor Imobiliare, programul „Prima Casă” va permite ca piaţa imobiliară să se dezvolte şi să-şi îmbunătăţească serviciile.

„Vorbim cu directorii băncilor care la fel confirmă, noi colaborăm cu ei şi am dedicat acestui proces o persoană. Mai avem o notă pozitivă că Uniunea Agenţiilor Imobiliare a semnat un parteneriat cu UTM, din luna mai vom face cursuri pentru reprezentanţii agenţiilor imobiliare”, a comunicat preşedintele Uniunii Agenţiilor Imobiliare, Andrian Toderaşcu.

La programul „Prima Casă” pot aplica cetăţeni cu vârsta de până la de 45 de ani, angajați oficial și care nu au alte imobile, precum și credite ipotecare.

Salariul potenţialului beneficiar trebuie să fie cel puțin dublu faţă de rata lunară, iar statul va garanta 50% din soldul creditului acordat. Costul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei, iar rata inițială, achitată de beneficiar, este de 10 la sută din preț.

  пресса , presa , agent-imobiliar , агент-недвижимости , агентство-недвижимости , недвижимость-в-молдове , agentie-imobiliara-moldova , событие , eveniment , Analiza-Pietii-Imobiliare-Moldova , анализ-рынка-недвижимости-молдова