Companiile, membre ale Uniunii Agențiilor Imobiliarea (UAI), salută inițiativa Guvernului

Companiile, membre ale Uniunii Agențiilor Imobiliarea (UAI), salută inițiativa Guvernului

  Dec 15, 2017


Companiile, membre ale Uniunii Agențiilor Imobiliarea (UAI), salută inițiativa Guvernului privind reforma sistemului de sancțiuni în raport cu agenții economici.

Constatăm că operarea modificărilor în legislație va oferi o gură de oxigen mediului de afaceri, care își desfășoară activitatea onest în raport cu instituțiile statului.

Schimbarea de atitudine este mai mult decât necesară în condițiile în care legislația actuală lasă loc pentru abuz. O suspiciune vagă a instituțiilor de control, deseori, declanșează procese ce plasează afacerile într-o zonă la limita falimentului. În consecință, statul pierde încasări la buget, oamenii rămân fără un loc de muncă, iar patronii sunt descurajați să mai investească. 

“Contribuabilii nu trebuie tratați asemnea unor criminali. Nu credem că intervenția brutală a instituțiilor de control poate dezvolta economia. Mai ales că activăm pe o piață mica, o piață cu un număr redus de consumatori”, declară Andrian Toderașcu, președintele Uniunii Agențiilor Imobiliare. 

Potrivit lui, Guvernul va demonstra consecvență în acțiunile sale dacă, după reducerea numărului de instituții cu drept de control la întreprinderi (de la  60 la 13), va trece la o altă etapă de încurajare a mediului de afaceri.

Suntem ferm convinși că actualul Guvern are o viziune clară în raport cu mediul de afaceri și se vrea mai curând partener, decât o autoritate. Astfel, împreună vom crea condiții pentru o dezvoltare economică durabilă, care va pune punct migrației masive, întrucât cetățenii își vor găsi rostul aici, acasă.  

 

  пресса , presa , uniunea-imobiliara , membru-asociației , agent-imobiliar , агент-недвижимости , агентство-недвижимости , недвижимость-в-молдове , agentie-imobiliara-moldova , событие , eveniment